September 26, 2018

Beelden, in de buurt van Robert Capa, de hongaarse fotograaf foto ‘ s van de Ludwig-museum

Vooroordelen gingen we naar de Robert Capa in hongarije geboren fotograaf beeld van de expositie in het Ludwig Museum, want we hoorden het was saai en het gewicht misschien. Vergeleken met deze aangenaam verrast ons, de muur hangen van de bekende en minder bekende foto ‘ s, je nooit meer na te denken hoe ik het anders op te hangen.

Het Ludwig Museum, twee honderd stukken van de foto ‘ s

Het Ludwig Museum, twee honderd stukken van de foto ' s“Wanhoop niet, een goede Moeder te zijn, als ik niet ga, in duidelijke en makkelijk, ik ben niet onhandig, en dan is het een winnaar is,” schreef fancy brieven van Robert Capa in September 1935 van Parijs en de thuisbasis van moeder naar Boedapest. Friedman julia, ze hebben geen zorgen te maken over een paar jaar nadat de zoon was inderdaad gemaakt, een nieuw geboren genre van de persfotografie eerste legende te worden, haar geschreven brief en een museum vitrine.

Het Ludwig Museum, twee honderd stukken van de foto ‘ s tonen tentoonstelling Robert Capa oeuvre van gehard, chronologische vooruitgang, en het vastleggen van de oorlog zijn gegroepeerd. De eerste fotograaf werk uit 1936 en verder, tot aan zijn dood, tot in 1954 Capa in de wereld van de geschiedenis heeft bijna elke grote gewapende conflict aanwezig waren, vijf oorlog foto ‘ s, tien verschillende landen, dit kunnen we door de tentoonstelling.

De foto ‘ s de meeste van de gemiddelde mensen, in ieder geval kort gezien, zoals een aantal tentoonstellingen hebben een ontmoeting met hen (Capa: face to face, de hongaarse Nationale Galerie, 2002; Robert Capa fotografie, hongaars Museum voor Fotografie, 2005; (M)waarde, Ernst Museum, 2006; Lichaam en ziel, het Museum van schone kunsten, 2008), dus de focus is nu het leven van de meer volledige presentatie kan worden

We onderzoeken de zalen, overal hetzelfde formaat foto ‘ s aan de muur hangen, leunen in zwart en wit. Solide, hield de tentoonstelling van toon, en zelfs als we per se zijn gewijd aan de toeters en bellen, informatief, multimedia-tentoonstelling, nu op een vreemde manier is er geen gat in de puriteinse zin. De kleine kritiek dat de tentoonstelling werd geboren, de context, het ontbreken van graven de meeste, maar wat de tentoonstelling rond te wandelen we wisten niet dat een culturele en historische context te herinneren dat dit de twee honderd beelden dat kan worden ingevoegd zou zijn geweest zonder die is er geen genre is een vreemdeling aan het idee van een item.

Wij aanvaarden daarom: een foto-expositie, en voor zover wij weten, net zoals het gebruikt te worden. Foto ‘ s hangen aan de muur, naast de titel, het productie jaar, een korte uitleg. Voor het vertrek, het afscheid nemen van soldaten van de parachute springen voordat de laatste sigaret, de tempel werd haastig opgezet operatiekamer, tijdschrift lapozgat√≥ soldaat meisje, in het puin aan de basis van een bloeiende pest diner, de toespraken van de luchthaven Charles de Gaulle van achter, kale medewerker moeder.

Robert Capa ‘s foto’ s in het museum voor deze tentoonstelling

Robert Capa 's foto' s in het museum voor deze tentoonstellingis niet voor geschiedenis document opgenomen. Geen illustraties (niet de historische gebeurtenissen, zelfs het leven van een mens behoort), maar ook kunstwerken. Die is te bekend van afbeeldingen zijn deze, om iets te zeggen nieuwe, waarschijnlijk verveeld op de expo, want het is eigenlijk gewoon foto ‘ s. Geen video Robert Capa reizen bewegende rode lijnen, geen touch-screen computer de letters ingezoomd tekst, beweging historisch overzicht, Capa militair uniform is niet opgenomen in de tentoonstelling. Dure tv schermen niet praten wetenschappers over de foto van De schutterij is overleden. Net de foto ‘ s, alles. Dit is een bewuste keuze-een soort en met dat we er makkelijk mee identificeren.

De tentoonstelling, maar je zou kunnen hebben me verteld dat Robert Capa is een bijzonder moment in een foto in. Net als de media, de printers en de foto ‘techniek ontwikkeling, zoals ook de wereld van de geschiedenis heeft de krachten gebundeld, maakte het mogelijk dat de voorgaande reus, onroerende camera’ s in plaats van kleine draagbare leica met draaien rond de fotografen, de momenteel door verschillende oorlogen, en het beeld tijdschriften met foto ‘ s om te zien wat die goede kwaliteit kunt afdrukken. De 1936 begint de spaanse burgeroorlog was de eerste grote politieke gebeurtenis, en de media die we vandaag kennen, met moderne apparatuur rapportage. (Hemingway heeft hier war correspondent.) Dit was de foto verslaggever professional. Alles wat daarna gebeurd in Vietnam, irak oorlog YouTube, hier groeide uit. Maar dit is een media-verhaal, en het kan zijn dat niet iedereen geeft zo diep dat je nodig hebt om te bouwen van de tentoonstelling.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *